• 0186 57 10 15

De vlieg veilig-APP

Met meer dan 100.000 verkochte drones in Nederland is dronevliegen een snelgroeiende hobby. Misschien had je al een drone, of heb je deze zomer een drone gekocht. Bijvoorbeeld om tijdens je vakantie mee te vliegen, of zelfs foto’s te maken. Weet je eigenlijk precies wat de regels rond vliegen met een drone zijn?

Het blijkt dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving.
Gelukkig is er een gratis app die daarbij helpt. Verzekeraar a.s.r. heeft de Vlieg Veilig app specifiek voor drone-gebruikers laten maken en die vertelt je precies waar je nu wel en niet mag zijn met dat ding. De app is sinds juli beschikbaar voor iOS en deze maand wordt ook de Android-versie gelanceerd. Vanaf dan heeft eigenlijk niemand meer een excuus om niet te weten waar ze mogen vliegen.Flyzone

Flight check

De app checkt waar je staat via GPS en kan je voordat je begint met vliegen vertellen wat de restricties zijn. Er zijn verschillende no- of low-fly zones die je met de app kunt checken. Zo ben je altijd zeker dat je niks illegaals doet vóór de rotors aan gaan.

De Vlieg Veilig app heeft een checklist met zeven controlepunten, die je voor een volledig legale en veilige vlucht het beste kunt volgen. Als je dan eenmaal klaar bent voor de start houdt de app ook een getimed logboek voor je bij. Zo kun je handig zien waar, wanneer en hoe lang je hebt gevlogen.

Flight info

Delen

Het zou geen moderne app zijn als je foto's, het log en wat je verder wilt delen van de vlucht niet op social media zou kunnen delen. De app heeft zo alles wat je nodig hebt om met een gerust hart te kunnen vliegen. Vergis je niet: die 'peace of mind' is best wat waard.

Drones, zeker de goede, zijn niet goedkoop en als 'ie in beslag wordt genomen zit je daar mee, nog los van de boetes. Natuurlijk is het niet rock'n'roll om braaf de checklist af te gaan, maar als het je zo makkelijk wordt gemaakt kun je beter geen risico's nemen.

info delen

 

(bron: dutchcowboys & A.S.R.)

© 2017 MVHW - Modelvliegclub Hoekse Waard, All rights reserved | E-mail: | Disclaimer
Webmaster, Ontwerp & Realisatie | E-mail: